Extra bladet, BT eller Se og Hør?

Hvad er dit yndlings sladder blad, og hvorfor læser du det – Er det ikke bare spild af tid?

De fleste danskere elsker at læse sladder aviser, også selvom alle ikke vil indrømme det. Extra bladet (eller eb.dk / Ekstra Bladet som det jo korrekt hedder), havde i december 2009 ca. 1.3 millioner brugere ifølge FDIM, med ialt ca. 126 millioner sidevisninger – altså en stor del af Danmark befolkning som følger med der. BT (bt.dk) havde i samme periode 836.000 brugere og ca. 87 millioner sidevisninger. Se og Hør (seoghoer.dk) havde i samme periode 222.000 brugere og ca. 7 millioner sidevisninger.

Ekstra bladet er således klart dominerende på online sladderblad markedet i Danmark, skarpt forfulgt af BT. Personligt brugte jeg en overgang BT, da Extra Bladet’s design irriterede mig og det således blev lidt af et princip ikke at besøge EB, men jeg måtte hurtigt indse at BT bare ikke leverer nok opdateret sladder til at mætte mit behov. Her kommer så det store spørgsmål, hvad er vigtigst – serveringen af nyheden, fortolkningen af nyheder, eller mængden af nyheden. Jeg må ærligt indrømme at jeg her er gået direkte efter mængden, dvs. kvantiten af nyheden på deres hjemmeside, og fuldstændig har ignoreret kildekritik, konstruktiv journalistik osv. Jeg har åbenbart bare brug for noget råt og ligegyldigt sladder i store mængder. Det stiller sig i stor kontrast til de øvrige websites jeg læser på i dagligdagen, og måske netop derfor er det perfekt med noget ligegyldigt og let læseligt sladder, som en pause i det faktuelle og faglige korrekte stof i hverdagen.

Hvad synes du? Læser du Extrabladet eller andre sladder blade jævnligt, og hvad interesserer dig ved de “nyheder” de bringer? Er du til extra bladet, BT, se og hør, eller måske noget helt tredje? Skriv din kommentar i bloggen her :)

Dette indlæg blev udgivet i digitale medier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *